Sprzet kuchenny teka

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić urządzona w wielką miarę profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednakże w konkretnej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to istnieje faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki której można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt różnego sposobu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Powiększa się i szczególnie w krótkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Vivese Senso Duo ShampooVivese Senso Duo Shampoo. Shampoo gegen Haarausfall

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasy, która definiuje się i prostą obsługą. Sprzęt ten wykonywa się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej prestiżową grupą są noże stworzone ze stali nierdzewnej, które mogą być przez długi odcinek czasu. Szatkownica potrafi istnieć zaopatrzona na życzenie w przeciwne pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na sposób cięcia - mogą to żyć niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.