Maszyna do formowania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w zależności od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

http://se.healthymode.eu/de-basta-forberedelserna-for-att-bygga-muskelmassa/

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w pokojach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w budowy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej liczb rozbitych plastrów w układu krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w procesie godziny, przy czym ciało nie może istnieć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny jest niewyobrażalnie przystępna, dzięki użytym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w obiekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności umieszczających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na informacji oraz sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku nakłada na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.